М’ясо дозволить собі не кожен: українців попередили про суттєве подорожчання

Вже восени поточного року очікується подорожчання м’ясної продукції до 3%. Серед причин – зростання цін на корми та аномальна погода, розповіла “24 каналу” Наталія Копитець, науковиця Інституту аграрної економіки.

Всі чинники, які призведуть до подорожчання

До основних чинників зростання цін на м’ясо відносяться і зменшення врожаю зернових, а також проблеми з електроенергією. Копитець зазначила, що основною причиною перегляду цін стануть саме корми – вони становлять 70% собівартості м’яса та мають у своїй основі зернові культури і залежать від врожаю.

Нинішній урожай зернових, імовірно, буде меншим внаслідок аномальної літньої спеки, що спричинить подорожчання кормів та їхнє подорожчання. Окрім цього, на виробничі процеси та формування вартості впливають відключення електроенергії.

Зазначається, що згідно з даними Держслужби статистики, станом на минулий місяць м’ясо вже змінилося в ціні, по відношенню до минулого року. Наприклад, яловичина додала в ціні 20% та досягла позначки 270,01 грн/кг.

Нагадаємо, головнокомандувач ЗСУ Олександр Сирський розповів подробиці катастрофи першого F-16 в Україні.

До слова, в Україні стартував проєкт із супроводу ветеранів та демобілізованих людей – їм допомагатимуть реінтегруватися після повернення з війни.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *