Підвищення акцизів на пальне: стало відомо, як зміняться ціни на АЗС

Зростання акцизів на пальне призведе до підвищення цін на бензин у розмірі 1,5 грн/л, а дизелю – на 2 грн/л. Найбільше зросте в ціні скраплений газ – літр стане дорожчим на 5 грн, повідомив в етері Київ24 гендиректор мережі АЗС Леонід Косянчук.

Найбільше постраждають власники авто із ГБО

Косянчук розповів, що подорожчання пального на заправках внаслідок підвищення акцизів не буде значним. Найбільше його відчують власники автівок із ГБО, оскільки скраплений газ додасть в ціні понад 5 грн за літр.

Внаслідок цього скраплений газ припинить бути альтернативою бензину через те, що суттєво додасть в ціні, при цьому він вже дорожчає. Що стосується інших видів пального, то воно моментально не подорожчає, оскільки його було завезено в достатній кількості.

Варто нагадати, що втора, 2 вересня, український президент Володимир Зеленський підписав закон №11256-2 щодо підвищення акцизів на пальне. Документ почне діяти після його публікації у Відомостях Верховної Ради України та офіційному виданні “Голос України”.

Нагадаємо, Нацбанк запропонував перейменувати в Україні дрібні монети – замінити поточну назву “копійка” на староукраїнську “шаг”.

До слова, у суботу, 31 серпня, в Угорщині відкрили першу українську школу, яка розташована в Будапешті.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *