Українцям видаватимуть готівку на касах за новими правилами: що змінив НБУ

Національний банк України попередив – готівку на касі почали видавати по-новому. Про це йдеться у публікації прес-служби фінансового регулятора.

Зміни вже набули чинності

В НБУ нагадали, що українці мають змогу знімати готівку на касах у торгівельних точках – мінімальна сума послуги становить 500 грн. Водночас максимальна доступна для зняття сума визначається самим закладом.

Згідно зі змінами, українці тепер мають право відмовитися від банкнот або монет, якщо вони мають поганий стан. Ба більше, касирам відтепер заборонено в рамках послуги такі гроші видавати.

Прес-служба НБУ наголосила, що гроші, які видаються покупцям в рамках послуги “готівка на касі”, не мають викликати жодних сумніві у їхній справжності та платоспроможності. Для того, аби зняти готівку, громадянин має щось придбати, після чого повідомити касиру про намір зняти гроші та назвати суму.

В Нацбанку також зауважили, що зношені банкноти мають вилучати з обігу та передаватися до банків разом із виторгом. Окрім того, покупцю можуть відмовити у видачі готівки на касі у разі відсутності необхідної суми.

Нагадаємо, український уряд збирається впровадити в країні економічне бронювання, аби зберегти робочі місця для військовозобов’язаних та допомогти економіці вийти з тіні.

До слова, західні країни затримують виділення Україні грошей з прибутку від заморожених російських активів.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *