Економічне бронювання в Україні: стало відомо, якою має бути заробітна плата

Український уряд збирається впровадити в країні економічне бронювання, аби зберегти робочі місця для військовозобов’язаних та допомогти економіці вийти з тіні. Про те, якою в цьому випадку має бути зарплата, пише “Обозреватель”.

Скільки мають заробляти громадяни задля бронювання?

Зазначається, що задля отримання бронювання громадяни повинні будуть заробляти мінімум 34 500–35 000 грн. Про можливість запуску економічного бронювання кажуть як в парламенті, так і в Кабміні та Офісі президента – це дозволить підтримати економіку країни та зміцнити її обороноздатність.

Водночас видання пише, що рівень зарплати у 35 тис. грн для отримання відстрочки створить рівні умови для працівників, проте не дозволить охопити малий бізнес. При цьому існує й інший сценарій економічного бронювання, згідно із яким зарплатний критерій буде додано до постанови уряду №76, яка дає можливість отримати бронь від призову працівникам критичних для економіки підприємств.

Очікується, що економічне бронювання дасть можливість щомісячно отримувати в держбюджет України до 10 мільярдів гривень.

Нагадаємо, Володимир Зеленський підписав указ щодо надання безкоштовного помешкання громадянам зі званням Героя України, а також рідним загиблих Героїв.

До слова, західні країни затримують виділення Україні грошей з прибутку від заморожених російських активів.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *