Нацбанк з 1 жовтня встановить ліміт на карткові перекази: стала відома сума

Національний банк України починаючи з 1 жовтня поточного року встановить ліміт для карткових переказів фізичних осіб. У повідомленні прес-служби регулятора зазначається, що дозволена щомісячна сума на пів року складатиме 150 тис. грн.

На які перекази встановлено ліміт?

У повідомленні йдеться, що ліміт діятиме виключно на вихідні перекази, які клієнт фінустанови здійснюватиме за всіма своїми рахунками на рахунки інших фізосіб. В Нацбанку також роз’яснили, що обмеження щодо операцій за реквізитами IBAN не будуть здійснюватися.

Водночас ліміт не будуть застосовувати до рахунків волонтерів у випадку, якщо вони відповідають всім критеріям, що визначені постановою. Також не варто хвилюватися громадянам, “білий” щомісячний дохід яких перевищує 150 тис. грн та особам, які пересилають більшу суму, але між своїми рахунками в одному банку та юридичним особам.

В Нацбанку також повідомили, що 98% банківських переказів фізичних осіб не перевищують встановленого ліміту, тому обмеження їх жодним чином не стосуватимуться.

Нагадаємо, Володимир Зеленський підписав указ щодо надання безкоштовного помешкання громадянам зі званням Героя України, а також рідним загиблих Героїв.

До слова, західні країни затримують виділення Україні грошей з прибутку від заморожених російських активів.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *