ПриватБанк обмежив зняття готівки в банкоматах: скільки дозволяють отримати за раз

Відповідно до рішення Національного банку України, для громадян у поточному році діють обмеження на зняття готівкових грошей. Про це повідомляє “24 канал”.

Скільки грошей можна зняти в Україні та за кордоном?

Згідно із рішенням НБУ, в межах країни на день можна знімати до 100 тис. грн, за кордоном – до 12,5 тис. грн на тиждень (з понеділка по неділю). Видання зазначає, що ліміт на карткові операції у гривні за межами нашої країни становить 100 тис. грн на місяць.

Окрім того, в банкоматах може бути встановлено обмеження на зняття готівки – наприклад, за одну транзакцію дозволяє зняти тисячу гривень. В такому випадку можна звернутися до банківської ками або іншого банкомату.

У ПриватБанку ліміт на зняття готівкових грошей становить 20 тис. грн за одну транзакцію – знову зняти кошти в банкоматі цього банку клієнт зможе за три години. Водночас видання зауважує, що ліміт може бути змінено залежно від статусу клієнта, типу картки або індивідуальних домовленостей з фінустановою.

Нагадаємо, за перше півріччя поточного року українці через мережу торгових терміналів ПриватБанку здійснили 1,6 млрд покупок на загальну суму в 451 млрд грн.

До слова, українці разом із майном можуть отримувати у спадщину й борги померлих родичів – це стосується навіть боргів за комунальні послуги.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *