В Україні побільшало боржників по аліментах: похмура статистика

З початку повномасштабної війни в Україні кількість боржників по аліментах підвищилася на 14%. Відповідні дані опублікував “Опендатабот”.

Переважна більшість боржників – чоловіки

У публікації йдеться, що серед боржників по аліментах 91% – чоловіки. На початок поточного місяця у Єдиному реєстрі боржників містяться дані щодо майже 190 тис. проваджень. Кількість боржників з початку повномасштабної війни зросла на 14%.

Зокрема, на початок поточного місяця в Україні нараховується 187 246 проваджень щодо боржників по аліментах. За весь час повномасштабної війни до Реєстру внесено 23 376 проваджень. У поточному році кількість проваджень за борги по аліментах зросла ще на 2,8 тисячі.

Додамо, що ВПО та постраждалі від війни можуть отримати гранти на започаткування чи відновлення підприємницької діяльності.

Грантовий конкурс оголосила швейцарська організація Helvetas Swiss Intercooperation. До участі запрошують підприємців, які ведуть свою діяльність у Харківській і Дніпропетровській областях – переможці зможуть отримати до 114 тис. грн кожен.

Нагадаємо, за перше півріччя поточного року українці через мережу торгових терміналів ПриватБанку здійснили 1,6 млрд покупок на загальну суму в 451 млрд грн.

До слова, українці разом із майном можуть отримувати у спадщину й борги померлих родичів – це стосується навіть боргів за комунальні послуги.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *