В Україні почали дешевшати продукти: якими будуть ціни найближчим часом

Українці найближчими місяцями можуть очікувати здешевлення продуктів внаслідок надходження до магазинів продукцію цьогорічного врожаю. Про це пише видання “РБК-Україна”.

Якими будуть цінові зміни?

Видання із посиланням на прогноз Національного наукового центру “Інститут аграрної економіки” зазначає, що падіння цін найменше торкнеться хлібної та тваринницької продукції. Причина полягає у вищих за минулорічні цінах на сировину.

У липні поточного року вартість продуктів знизилася у порівнянні з попереднім місяцем на 0,8%. Найбільший вплив на зменшення споживчих цін здійснили яйця (-11,4%) та овочі (-19,6%).

Однак ціни на інші продукти підвищилися: найбільше – на цукор (+12,1%), соняшникову олію (+2,9%) та фрукти (+1,4%). Що стосується інших продуктових груп, то зростання цін в них відбулося у межах одного відсотка.

Видання зазначає, що у 2024 році різко падає ціна на яйця: -47,6% проти грудня минулого року. Окрім того, знизилися ціни на м’ясо та м’ясопродукти (-2,2%), а також овочі (-2,6%).

Нагадаємо, право на пенсію у зв’язку зі смертю військовослужбовця мають непрацездатні родичі (насамперед чоловік/дружина) за умови досягнення пенсійного віку або наявності групи інвалідності.

До слова, наступного року вимоги до стажу для виходу українців на заслужений відпочинок зміняться. 

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *