Не виплати, а сущі копійки: скільки зараз платять пенсіонерам в Україні

В Україні урядом встановлено розміри мінімальних пенсійних виплат, менше яких українці отримувати не можуть. Проте за деяких обставин ці суми можуть збільшуватися, розповідає видання “24 канал”.

На які пенсійні виплати можуть розраховувати українці?

Видання нагадує, що мінімальна пенсійна виплата громадян нашої країни пов’язана з прожитковим мінімумом для осіб, які втратили працездатність. Станом на зараз його значення складає 2 361 грн.

Кабінет міністрів України встановив нові мінімуми для пенсіонерів – вони набрали чинності 1 березня поточного року. Відповідно до них, мінімальні виплати українських пенсіонерів наразі становлять:

  • особи, які до настання 65-річного віку не накопичили необхідну мінімальну кількість стажу, можуть отримувати не менш ніж 2 725 грн;
  • пенсіонери, молодші за 70 років, які мають достатню кількість стажу, отримують як мінімум 2 980 грн;
  • пенсіонери віком від 70 до 80 років за наявності достатньої кількості стажу отримують не менш ніж 3 240 грн;
  • пенсіонери, старші за 80 років, які накопичили 20/25 років стажу (жінок/чоловіки, відповідно) можуть розраховувати мінімум на 3 370 грн.

Нагадаємо, право на пенсію у зв’язку зі смертю військовослужбовця мають непрацездатні родичі (насамперед чоловік/дружина) за умови досягнення пенсійного віку або наявності групи інвалідності.

До слова, наступного року вимоги до стажу для виходу українців на заслужений відпочинок зміняться. 

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *