Новий ціновий удар по українцях: популярний овоч різко подорожчав – що відбувається

В Україні різко підскочила в ціні картопля – у порівнянні з минулим тижнем вона подорожчала на 20%. Про це інформує видання EastFruit.

В чому причини зростання цін на картоплю?

На сьогоднішній день овоч реалізується виробниками за ціною від 13 до 18 грн/кг, що на 20% дорожче, ніж наприкінці минулого тижня. За словами фахівців, однією з причин є обмежена пропозиція продукції, тому цілком вірогідно, що вже скоро картопля додасть в ціні і в супермаркетах. Водночас попит в нашій країні на овоч є досить високим.

Видання зазначає, що підвищення цін на картоплю в Україні сталося внаслідок декількох причин. Зокрема, через посуху в деяких областях збиральні роботи було призупинено, що призвело до скорочення поставок з господарств. Окрім того, продавці скаржаться про невелику кількість продукції високої якості.

Водночас ціни на молоду картоплю у великих супермаркетах потроху знижуються. Станом на зараз за кілограм доведеться викласти в середньому 17,6 грн, що на понад 4 грн дешевше у порівнянні з середньою ціною у липні.

Нагадаємо, право на пенсію у зв’язку зі смертю військовослужбовця мають непрацездатні родичі (насамперед чоловік/дружина) за умови досягнення пенсійного віку або наявності групи інвалідності.

До слова, у першому півріччі 2024 року в Україні народилося на 9% менше дітей, аніж минулого року (87655), при чому за цей же період сталося 250972 смерті.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *