В Україні можуть підвищити тарифи на газ: озвучено головну умову

У разі припинення з наступного року транзиту через газотранспортну систему України російського газу, його ціна може зрости. Відповідну заяву в інтерв’ю виданню “Liga” зробив екскерівник Оператора ГТС України Сергій Макогон.

На скільки може зрости вартість “голубого палива”?

За його словами, серйозних проблем це не має викликати, оскільки подорожчання відбудеться на рівні близько 3%. Макогон підкреслив, що таке збільшення вартості газу не є критичним, у порівнянні зі зростанням цін на електроенергію.

Він зауважив, що наразі транспортування “голубого палива” у внутрішній системі коштує близько 0,2 грн за кубометр. За його розрахунками, при нульовому транзиті ця цифра становитиме максимум 0,6 грн за кубічний метр.

Сергій Макогон зазначив, що збільшення на 40 копійок нинішньої ринкової ціни у 12 грн за куб не буде відчутним для українців. Він порівняв це подорожчання зі зростанням цін на електроенергію, які підскочили аж на 60%.

Важливо нагадати, що чинний контракт на транзит Україною російського газу діє лише до кінця поточного року. Після його завершення наша країна не має наміру продовжувати транзитні домовленості.

Нагадаємо, право на пенсію у зв’язку зі смертю військовослужбовця мають непрацездатні родичі (насамперед чоловік/дружина) за умови досягнення пенсійного віку або наявності групи інвалідності.

До слова, наступного року в Україні може початися підвищення тарифів на комунальні послуги.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *