Новий транспортний податок: у Мінфіні висловилися щодо купівлі авто під час війни

Міністерство фінансів не бачить жодних проблем ані для покупців авто, ані для автомобільного ринку у разі запровадження “транспортного податку”. Про це заявив очільник міністерства Сергій Марченко в інтерв’ю виданню “РБК Україна”.

Купівля авто у воюючій країні не є першою необхідністю

Зокрема, йдеться про податок у розмірі 15% від вартості автомобіля при першій його реєстрації. За словами Марченко, на адресу його міністерства надійшло чимало критики від автодилерів – вони стверджують, що військовий збір може призвести до тінізації ринку.

Міністр наголосив, що у випадку тінізації ринку з цим мають боротися правоохоронні органи. Марченко додав, що, на його думку, купівля автомобіля у воюючій країні не є першою необхідністю. Він зазначив, що українці можуть купити від час повномасштабної війни нове авто, або також мають додатково підтримати Збройні сили.

Сергій Марченко підкреслив, що купівля авто наразі не є нагальною критичною потребою, та додав, що автомобілі для сектора безпеки і оборони ввозяться без мита та без сплати ПДВ.

Нагадаємо, основною проблемою бронювання працівників підприємств є те, що роботодавці приймали військовозобов’язаних на роботу без військово-облікових документів.

До слова, Кабінет міністрів України спростив надання статусу учасника бойових дій.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *