Компенсаційна доплата для пенсіонерів: хто та за яких умов отримає надбавку до виплат

Деякі українські пенсіонери мають право на отримання вікових компенсаційних доплат, але є деякі умови. Подробиці розповідає видання “На пенсії”.

Хто та за яких умов може отримати надбавку до пенсій?

Видання зазначає, що вперше компенсаційна доплата до пенсійної виплати встановлюється по досягненню 70-річного віку, після чого на наступні можна розраховувати у 75, а потім у 80 років. Умов для отримання додаткових грошей дві:

  • досягнення 70-річного віку, коли можна претендувати на доплату;
  • розмір пенсійної виплати – вона має бути меншою за 10340,35 грн. У випадку більшої пенсії надбавки не буде.

Щодо другої умови, то при розмірі пенсії 10200 грн пенсіонер по досягненню 80-річного віку отримає усього 140 грн надбавки. Пенсіонерам, які досягли 70-річного віку, доплачують 300 грн до пенсії, у 75 років доплачують 456 грн, а у 80 років – 570 грн.

Видання зауважує, що доплата до пенсії підсумовується – наприклад, після досягнення 75-річного віку, пенсіонеру додадуть не 456 грн, а лише 156 до встановлених у 70 років 300 грн.

Нагадаємо, розмір пенсії в Україні напряму залежить від стажу та заробітної плати. За умови отримання мінімалки та наявності достатньої кількості стажу (35 років) розмір пенсії не дотягне навіть до 2,5 тис. грн.  

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *