Пенсіонери отримуватимуть допомогу до кінця року: стосується жителів 9 областей

Терміни фінансових виплат українським пенсіонерам від Всесвітньої продовольчої програми ООН було подовжено до грудня 2024 року. Йдеться про мешканців деяких територій, пише прес-служба Мінсоцполітики.

Хто саме зможе отримати додаткову грошову допомогу?

У Мінсоцполітики розповіли, що додаткові грошові виплати передбачені для українських пенсіонерів, пенсія яких є меншрю за 3 250 гривень. Окрім того, вони мають проживати на територіях ведення активних чи можливих бойових дій та після 1 березня минулого року не отримувати фінансової допомоги від міжнародних організацій та/або допомоги внутрішнім переселенцям на проживання.

Повідомляється, що громадянам не потрібно спеціально звертатися за отриманням додаткової грошової допомоги. Всесвітня продовольча програма ООН нараховує кошти на підставі інформація, яка знаходиться у базах даних Пенсійного фонду. Гроші нараховуються або на банківську картку, або у відділення “Укрпошти”.

Мінсоцполітики зазначає, що фінансування програми відбувається коштом Євросоюзу, Норвегії, Німеччини, Фінляндії та приватних донорів.

Нагадаємо, розмір пенсії в Україні напряму залежить від стажу та заробітної плати. За умови отримання мінімалки та наявності достатньої кількості стажу (35 років) розмір пенсії не дотягне навіть до 2,5 тис. грн.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *