Рада хоче знизити ціни на пальне, але не для всіх: кому з українців пощастить

У податковому комітеті Верховної Ради з’явилася робоча група, завдання якої – розробка проєкту закону щодо зниження цін на пальне для сільськогосподарської техніки. Про це пише видання “Економічна правда”.

Які знижки хочуть запровадити для аграріїв?

Повідомляється, що до складу робочої групи, яку має очолити нардеп Олександр Ковальчук, увійдуть експерти Всеукраїнської Аграрної Ради. Зазначається, депутати, представники Кабінету міністрів та податкової, а також експертами та аграріями будуть працювати над правовими механізмами застосування понижувального коефіцієнта.

Йдеться про коефіцієнт на рівні 0,5 до ставок акцизного податку на важкі дистиляти (газойли), які використовуються сільськогосподарськими виробниками. Законопроєкт має бути підготовлено та передано на розгляд парламенту протягом наступних трьох місяців.

Варто нагадати, що Рада ухвалила закон щодо підвищення акцизного податку на пальне – він передбачає підвищення ставок акцизів до мінімального рівня, встановленого в ЄС. Таким чином, вони становитимуть: для бензину – €359 за 1000 літрів, для дизелю – €330 за 1000 літрів, для скрапленого газу – €125 за 1 000 кілограм (орієнтовно €68 за 1 000 літрів).

Нагадаємо, 5000 літрів палива можна буде зберігати українцям без дозвільних документів. 

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *