Платять 70 тис. грн навіть без знання мови: у Польщі пропонують українцям море вакансій

У Польщі виник серйозний дефіцит робочих рук через те, що багато українців поїхали в інші країни заради вищих заробітків. Через це у деяких сферах пропонують зарплату до 7 тис. злотих (близько 70 тис. грн) навіть без знання мови, пише “Мінфін”.

Кому та скільки готові платити від 70 тис. грн і вище?

Мар’яна Семенюк, директорка рекрутації міграційної платформи EWL, повідомила, що наразі у Польщі перебувають понад 950 тис. українців, які виїхали з України через повномасштабну війну. За її словами, польські роботодавці стикаються зі складнощами щодо підбору персоналу з-поміж українців через те, що:

  • українські чоловіки не мають можливості виїхати на заробітки за кордон;
  • українці все частіше їдуть до країн Західної Європи через вищі заробітні плати.

Експертка розповіла, що у більшості випадків українським чоловікам пропонують просту фізичну роботу, де володіти польською мовою не обов’язково. Заробітна плата складає в середньому 6-7 тис. злотих брутто (60,1 – 70,2 тис. грн), однак за рахунок понаднормової праці та премій у деяких випадках зарплата може сягати 8-9 тис. злотих брутто (80,2 – 90,2 тис. грн).

Нагадаємо, в Україні можуть з’явитися субсидії для внутрішньо переміщених осіб на оренду житла, що дозволить зменшити їхнє фінансове навантаження.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *