Готуйтеся викласти від 8500 до 17000 грн: Рада готує нові штрафи для водіїв

Верховна Рада України готує нові штрафи для водіїв – пропонується запровадити покарання за фальсифікацію пробігу транспортного засобу. Про це йдеться у законопроєкті №10216 на сайті парламенту.

Яка відповідальність чекатиме на водіїв у разі ухвалення закону?

Якщо проєкт закону буде прийнято, власники авто, які фальсифікуватимуть пробіг задля продажу, будуть отримувати штрафи у розмірі 500-1000 неоподатковуваних мінімумів доходів громадян. Наразі це становить від 8500 до 17000 гривень.

У пояснювальній записці до проєкту сказано, зо він спрямований на запобігання фальсифікацій з пробігом уживаних транспортних засобів. Це допоможе убезпечити українців від купівлі автівок з пробігом, що не відповідає дійсності.

Автори законопроєкту наголошують, що необхідність запровадження такого покарання викликана розмахом фальсифікацій із пробігом транспортних засобів задля його продажу. У пояснювальній записці вказано, що така практика ж “досить поширеною”.

Нагадаємо, ініціатива Національного банку України щодо обмеження переказів між картками фізосіб спрямована на збільшення надходжень до бюджету та боротьбу з тіньовою економікою.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *