Ліміти на грошові перекази: у НБУ пояснили, навіщо хочуть їх запровадити

Ініціатива Національного банку України щодо обмеження переказів між картками фізосіб спрямована на збільшення надходжень до бюджету та боротьбу з тіньовою економікою. Про це повідомив член Ради НБУ Василь Фурман в етері “Еспресо”.

Про що йде мова у ініціативі Нацбанку?

Член Ради Нацбанку наголосив, що рішення фінансового регулятора спрямоване на боротьбу із тіньовою економікою України, а також збільшення податкових надходжень до бюджету, особливо під час повномасштабної війни. За його словами, банківські картки нерідко використовують у гральному бізнесі, різноманітних тіньових схемах та оптимізації оподаткування.

Фурман додав, що у ініціативі НБУ йдеться про війну та перемогу. Він зазначив, що платники податків на сьогодні – фізичні та юридичні особи, фінансують потреби, які пов’язані з війною.

За словами члена Ради Нацбанку, дуже важливо збільшувати податкові надходження до держбюджету, які можна буде спрямувати на фінансування перемоги України. Фурман підкреслив, що обмеження, які пропонує запровадити фінансовий регулятор, не торкнуться 95% українців.

Нагадаємо, Міністерство соціальної політики виплатило компенсації на проживання внутрішньо переміщеним особам за червень. На це було спрямовано понад 2,9 млрд грн.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *