Уряд анонсував нову допомогу для переселенців: зменшить фінансове навантаження

В Україні можуть з’явитися субсидії для внутрішньо переміщених осіб на оренду житла, що дозволить зменшити їхнє фінансове навантаження. Подробиці розповів народний депутат Павло Фролов.

Що пропонує уряд?

Зазначається, що Мінсоцполітики створило новий інструмент, який спрямований на отримання внутрішніми переселенцями адресної ефективної допомоги. Він передбачає надання ВПО субсидій на оренду житла, в результаті чого їхні умови проживання стануть більш стабільними, адже знизиться фінансовий тиск.

Документ планується винести на обговорення нардепами, представниками влади та громадськістю, після чого його розгляне Кабмін. Фролов наголосив, що забезпечення житлом та можливість сплачувати оренду за нього є одними з найважливіших потреб переселенців та їхніх родин.

Повідомляється, що перед внутрішньо переміщеними особами постає чимало викликів, серед яких особливо гострим є питання житла. Багато родин з-поміж ВПО змушені його орендувати, внаслідок чого створюється додаткове фінансове навантаження.

Нагадаємо, Міністерство соціальної політики виплатило компенсації на проживання внутрішньо переміщеним особам за червень. На це було спрямовано понад 2,9 млрд грн.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *