В Україні запровадять обмеження переказів з карти на карту: Пишний підтвердив плани НБУ

Національний банк України запровадить обмеження на грошові перекази з картки на картку. Відповідну заяву зробив голова НБУ Андрій Пишний в рамках засідання фінансового комітету парламенту.

Національний банк веде перемовини з волонтерами

Пишний повідомив, що наразі Нацбанк веде третю фазу перемовин щодо цього питання з волонтерами. За його словами, НБУ прагне, аби політика, яка реалізується у цьому “непростому з погляду суспільного сприйняття питання”, сприймалася тими, хто тривожиться щодо даного рішення та була зрозумілою.

Голова Нацбанку наголосив, що наразі представники регулятора в рамках спілкування з волонтерами вислуховують їхні пропозицію та аналізують їх. Пишний підкреслив, що НБУ “непохитний” у намірах вирішити проблему із переказами грошей з однієї банківської картки на іншу.

Варто додати, що у лютому цього року перша заступниця голови Національного банку Катерина Рожкова робила заяву щодо можливого обмеження карткових переказів та запровадження граничних лімітів щодо відправлення грошей через термінали. Вона також наголосила на такій проблемі в Україні, як тіньові платежі.

Нагадаємо, забагато зобов’язань щодо соціальних виплат та неспроможність покрити їх фінансовим ресурсом Міністерство соціальної політики планує переглянути їхню “філософію”.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *