Українці хапаються за серце: Мінсоцполітики аносувало перегляд “філософії” соцвиплат

Забагато зобов’язань щодо соціальних виплат та неспроможність покрити їх фінансовим ресурсом Міністерство соціальної політики планує переглянути їхню “філософію”. Відповідну заяву зробила очільниця міністерства Оксана Жолнович, пише Finance.

Що пропонує міністерка соціальної політики?

За словами Жолнович, міністерство взяло на себе забагато соціальних зобов’язань щодо соціальних виплат, внаслідок чого їх не завжди можливо підтвердити фінансовим ресурсом. Вона додала, що це призводить до великої кількості судів, і виконати їх не можна з точки зори можливостей економіки покрити такі видатки.

Міністерка наголосила, що йдеться про “величезні кошти”, які необхідно оптимізувати в рамках зростання кількості громадян, які на межі бідності, а також інших вразливих груп населення. Жолнович зазначила, що можливість збільшення фінансування на соціальні видатки відсутні, тому є необхідність саме в його оптимізації.

Очільниця Мінсоцполітики повідомила, що триває робота над переглядом “філософії соцвиплат” і метою є досягнення чіткої мети для кожної виплати. Зокрема, виплата має допомагати людині вийди зі складної життєвої ситуації і бути пов’язаною з послугою, що дозволить стати економічно незалежною.

Нагадаємо, Кабмін планує запровадження протягом найближчих трьох років податку на підсолоджену воду, що може призвести на подорожчання газованих та сокових напоїв.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *