Торкнулося майже половини українців: як війна вплинула на харчування людей – дослідження

За весь час війни в Україні люди стали більше пити та водночас менше їсти. Про це повідомляє Gradus Research у результатах соціологічного дослідження.

Харчові звички змінилися майже у половини українців

Майже половина опитаних (49%) повідомили, що їхні харчові звички змінилися. Ключовими факторами змін є ціни і стрес:

  • 61% опитаних назвали причиною подорожчання продуктів;
  • 44% – зниження доходу;
  • 39% – психологічний стрес та емоційне виснаження.

Українці, для яких визначальним чинником зміни харчової поведінки є зростання цін, справляються із ситуацією по-різному, зокрема:

  • 64% перейшли на дешевші продукти;
  • 42% почали менше їсти;
  • 27% вдаються до пропускання деяких прийомів їжі.

Найбільше на харчуванні змушені економити громадяни нашої країни у віці понад 56 років (77%). Окрім того, 19% респондентів розповіли, що почали вживати більше алкоголю.

Нагадаємо, держава виплачуватиме аграріям 2000 грн за гектар угідь, однак лише за роботи на території, де ведуться бойові дії. 

До слова, президент України Володимир Зеленський повідомив, що з 1 грудня буде запроваджено нову програму фінансової підтримки громадян.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *