Як українці відносяться до наміру держави блокувати Telegram: результати опитування

Половина українців проти того, щоб держава втручалася в роботу Telegram. Такі дані дослідження медіаспоживання в Україні представила директорка Internews Network в Україні Джилліан МакКормак, пише “Дзеркало тижня”.

Скільки українці вважають за необхідне блокувати месенджер?

Згідно з даними дослідження, тільки 4% громадян країни вважають, що Telegram потрібно заборонити. Ще третина опитаних українців допускають певну регуляцію соцмережі.

При цьому зазначається, що месенджер Telegram залишається основною соціальною мережею, за допомогою якої українці отримують новини. Він є основним джерелом інформації для 73% громадян країни. На другому місці з великим відставанням YouTube – 19%, на третє впав Facebook – 16%.

Варто нагадати, що раніше очільник ГУР Кирило Буданов виступив за заборону Telegram в Україні, а глава парламентського комітету зі свободи слова Ярослав Юрчишин – за його “жорстке регулювання”.

Нагадаємо, глава напрямку розвитку мобільного інтернету Мінцифри Станіслав Прибитько повідомив, що взимку зв’язок буде тільки 4-6 годин, якщо відбудуться блекаути. 

До слова, Польща має намір використати своє майбутнє головування в Євросоюзі для тиску на Україну з метою ексгумації жертв Волинської різанини. 

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *