Чи повертатиме ЄС українських чоловіків додому: єврокомісар розставила крапки над “і”

Євросоюз не повертатиме призовних українців на батьківщину проти їхньої волі. Відповідну заяву зробила єврокомісар із внутрішніх справ Ілва Йоганссон в інтерв’ю “Радіо Свобода”.

Чоловіків додому ніхто не повертатиме

За словами Йоганссон відправка українських чоловіків додому неможлива згідно із Директивою про тимчасовий захист. Вона наголосила, що ЄС підтримає громадян, які забажають повернутися в Україну, і додала, що обговорить це питання із українською владою. Водночас єврокомісар підкреслила, що з ЄС нікого “викидати не будуть”.

Варто нагадати, що раніше МЗС України закликало Європу позбавити виплат українських чоловіків мобілізаційного віку. Підтримав цю ідею міністр закордонних справ Польщі Сікорський, який нагадав, що у Німеччині українці, які там перебувають під тимчасовим захистом, отримують значну допомогу.

Йдеться про суму у понад 500 євро, а разом із компенсацією за житло мова може йти про понад 1000 євро на місяць на людину. Сікорський зауважив, що є, за його словами, “простий метод” допомогти Україні – припинити надавати українським чоловікам призовного віку допомогу.

Нагадаємо, Сполучені Штати вже ознайомилися з планом українського лідера Володимира Зеленського щодо закінчення війни.

До слова, президент України Володимир Зеленський в інтерв’ю розповів про мету операції на Курщині, затримки в постачанні озброєння і “план перемоги”.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *