“План перемоги” Зеленського: США вже ознайомилися зі стратегією президента України

Сполучені Штати вже ознайомилися з планом українського лідера Володимира Зеленського щодо закінчення війни. Про це заявила постпред США при ООН Лінда Томас-Грінфілд на прес-конференції, повідомляє “Голос Америки”.

США вважають, що план може спрацювати

Томас-Грінфілд зазначила, що США вважають план українського лідера робочим, і надалі його мають обговорити з усіма главами держав, які прибудуть до Нью-Йорку. Постпред Сполучених Штатів наголосила, що її країна сподівається “досягти певного прогресу”.

Напередодні Володимир Зеленський повідомив, що план перемоги України у війні з Росією готовий більш ніж на 90%. Президент України розраховує на отримання від Джо Байдена до січня 2025 року запрошення до НАТО – ЗМІ пишуть, що такий пункт міститься в “плані перемоги“, який український президент передав до Вашингтона.

Зокрема, Київ хоче отримати запрошення про вступ України до Альянсу після завершення війни. Причому отримати це запрошення від Байдена до того, як він піде з посади президента.

Небажання Байдена давати членство влада України вважає проблемою, пов’язаною з тим, що президент США – політик часів холодної війни, який “застряг” на ідеї, що членство України в НАТО призведе до третьої світової війни.

Нагадаємо, у Польщі не можуть сформувати бригаду з українських біженців, тому що добровольців не вистачає. 

До слова, президент України Володимир Зеленський в інтерв’ю розповів про мету операції на Курщині, затримки в постачанні озброєння і “план перемоги”.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *