Переміг зі ставкою у 2,5 млрд грн: Макс Кріппа приватизує готель “Україна”

ТОВ “Ола Файн” бізнесмена Максима Кріппи стало новим власником готелю “Україна” в центрі української столиці. За нього довелося викласти понад 2,5 млрд грн, повідомляє Фонд держмайна України.

Готель “Україна” – найбільший об’єкт приватизації за час війни

Готель є найбільшим об’єктом приватизації за весь час повномасштабної війни. Торги проводилися в системі “Прозорро.Продажі“, а всього учасників було троє. Стартова ставка становила 1 047 637 152 грн, а переможна – 2 511 777 888 грн.

14-поверховий готель “Україна” розташований на вул. Інститутській, 4. Його звели на місці хмарочоса Гінзбурга – багатоповерхового прибуткового будинку Льва Гінзбурга. Колись будівля була одним із найвищих хмарочосів України.

Для приватизації є кілька умов

ТОВ “Ола Файн” зобов’язане перерахувати кошти протягом 30 днів, а також виконати кілька умов для приватизації. Зокрема, Кріппа має протягом наступних шести місяців погасити всі борги підприємства перед його працівниками, бюджетом і кредиторами.

Крім того, новий власник має забезпечити працівникам готелю “Україна” соціальні гарантії згідно із чинним законодавством. Їх не повинні звільняти з ініціативи нового власника протягом півроку. Також основний вид діяльності підприємства залишиться незмінним, а також дотримуватимуться вимоги та обмеження природоохоронного законодавства.

Інші активи Макса Кріппи в Києві

Бізнесмен у 2023 році придбав торговельно-офісний комплекс “Парус” в центрі Києва. Це один з найпрестижніших бізнес-центрів столиці.

Нагадаємо, Сили оборони отримали розкішний “подарунок” від благодійної організації MK Foundation Максима Кріппи та БФ “Батальйон волонтер” у вигляді десятків вантажних бусів Volkswagen Transporter.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *