Дозвіл на удари по цілях у РФ: яке рішення ухвалили США та Британія

Велика Британія не дозволить Україні застосовувати Storm Shadow по цілях у Росії без згоди США. Водночас Сполучені Штати заявили, що не готові дозволити нашій країні робити це їхньою зброєю, пише The Times.

Президент України благав про дозвіл, але марно

Газета стверджує, що Володимир Зеленський “благав” Велику Британію і США подолати свій страх і проявити рішучість у цьому питанні. Але Велика Британія не буде діяти поодинці, оскільки, як стверджується, американські системи наведення є вирішальним фактором потрапляння по цілях.

У публікації йдеться, що Сполучені Штати можуть дозволити завдавати ударів своєю зброєю по цілях у РФ на Генасамблеї ООН у Нью-Йорку, хоча в адміністрації Байдена є розкол з цього питання.

Раніше західні ЗМІ повідомили, що США не даватимуть згоди на удари далекобійною зброєю по російській території, доки Зеленський не презентує Байдену свій “план перемоги”. Це має відбутися у 20-х числах вересня. Зокрема, британський журнал The Economist наголосив, що США не поспішають давати Україні дозвіл на далекобійні удари по Росії і весь час “змінюють свої причини відмови”.

The Economist припускає, що Байден не йде на цей крок, оскільки не хоче ставити під загрозу майбутнє “перезавантаження” відносин із Москвою. Окрім того, британський журнал не виключає, що у Байлена є страх перед російською ескалацією.

Нагадаємо, військові витрати в Україні у 2025 році можуть залишитися такими ж самими, що й у поточному році.

До слова, президент України Володимир Зеленський в інтерв’ю розповів про мету операції на Курщині, затримки в постачанні озброєння і “план перемоги”.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *