Банківська таємниця залишиться в минулому: подробиці нового законопроєкту

Фінансові установи хочуть зобов’язати розкривати банківську таємницю та особисті дані клієнтів за запитом правоохоронних органів. Про це пише видання “Судово-юридична газета”.

Подробиці нової ініціативи народних депутатів

Відповідну норму додали до законопроєкту №11043 перед другим читанням – голосування по ньому у Верховній Раді відбудеться вже найближчим часом. Видання пише, що запит від поліції на розкриття банківської таємниці може надійти, якщо платіжна операція містить ознаки кримінального правопорушення.

Водночас законопроєкт розкритикувало Головне юридичне управління парламенту – там вважають, що він порушує Конституцію. Зокрема, в управлінні не розуміють, яким чином постачальники платіжних послуг визначатимуть, чи містить операція ознаки кримінального правопорушення.

Головне юридичне управління парламенту також зазначило, що підстави для направлення такого запиту поліції не обмежені, хоча йдеться про надзвичайно широкий обсяг інформації.

Нагадаємо, військові витрати в Україні у 2025 році можуть залишитися такими ж самими, що й у поточному році.

До слова, президент України Володимир Зеленський в інтерв’ю розповів про мету операції на Курщині, затримки в постачанні озброєння і “план перемоги”.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *