Мета операції на Курщині та проблеми із озброєнням: про що розповів Зеленський в інтерв’ю CNN

Президент України Володимир Зеленський дав інтерв’ю CNN, у якому розповів про мету операції на Курщині, затримки в постачанні озброєння і “план перемоги”.

Головні заяви українського лідера

Зеленський заявив, що метою операції в Курській області було відволікання російських військ з Донбасу. Наскільки вона вдалася, президент не уточнив, але визнав, що це ризикована операція, і Україна це розуміла.

Президент України також підкреслив, що через повільне постачання зброї наша країна не змогла на належному рівні оснастити навіть чотири бригади з 14. За його словами, у Росії перевага в снарядах 12 до 1 проти України.

Удари РФ та ворожа авіація

Український лідер також повідомив, що росіяни використовують тільки на сході України по 4000 авіабомб на місяць, з їхньою допомогою вони вразили 80% об’єктів енергетики. Тому Зеленський просить Захід схвалити удари по російських аеродромах далекобійними ракетами (поки що такого дозволу не надавалося).

Він також зауважив, що Росія почала переміщати свої літаки зі 100-150 кілометрів на 300-500, і дорікнув західним партнерам, що вони “занадто довго чекали”.

“План перемоги”

Говорячи про “план перемоги“, який буде презентовано президенту США Джо Байдену, Зеленський наголосив, що там п’ять пунктів. За його словами, план стосується безпеки, геополітичного становища України, сильної військової підтримки і можливості використовувати ті чи інші ресурси, зокрема економічні.

Водночас Зеленський дав зрозуміти, що одна з частин його плану – це зробити гіршим життя всередині РФ, що, як вважає президент України, зробить Путіна більш схильним до переговорів.

Нагадаємо, військові витрати в Україні у 2025 році можуть залишитися такими ж самими, що й у поточному році.

До слова, Україна посідає лідируючу позицію у світовому рейтингу за смертністю населення, причому і народжуваність в нашій країні є найменшою серед інших країн.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *