Вода мутніє та змінює колір: забруднення по Десні досягло Київської області

Забруднення річкою Десна досягло Київської області – воно зафіксоване між селами Літки та Рожни в Броварському районі. Про це в ефірі телемарафону повідомив заступник голови Держагентства водних ресурсів Ігор Гопчак.

Експерти фіксують перші ознаки забруднення води

У районі сіл Літки та Рожни вже почали фіксувати зміну кольору води і збільшення її каламутності. Проте основна концентрація забруднення поки що спостерігається в Чернігівській області, між селами Остер і Максим.

За словами Гопчака, “Київводоканал” закупив для очищення води 120 тон активованого вугілля і встановив додаткові бонові загородження. Також застосовуються спеціальні реагенти. Прогнозується, що ситуація з якістю води в Десні повернеться до норми за кілька днів.

Варто нагадати, що масовий мор риби почався з річки Сейм, яка впадає в Десну. Десна впадає в Дніпро. У Мінекології заявили, що пляма може дійти і до Києва, але вважають, що вона вже не настільки концентрована, щоб становити велику загрозу.

Нагадаємо, військові витрати в Україні у 2025 році можуть залишитися такими ж самими, що й у поточному році.

До слова, Україна посідає лідируючу позицію у світовому рейтингу за смертністю населення, причому і народжуваність в нашій країні є найменшою серед інших країн.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *