Треба встигнути до 30 вересня: деякі українські біженці мають перереєструвати свої авто

Українці в Німеччині після 30 вересня мають перереєструвати на німецькі номери свої авто, які перебували у ФРН понад рік. Про це йдеться на сайті німецького міністерства транспорту.

Перереєстрацію авто можна зробити за спрощеною процедурою.

Зазначається, що для перереєстрації авто знімати його з реєстрації в Україні не потрібно. У разі повернення будуть видані нові номери.

З початку війни німці дозволяли українцям їздити на вітчизняній реєстрації. Останнім часом українці у соціальних мережах пишуть, що після 30 вересня це буде заборонено під загрозою штрафу. Водночас українське МВС цієї інформації не підтверджує та зазначає, що після цієї дати треба буде звернутися до влади Німеччини, щоб змінити реєстрацію.

На сайті німецького міністерства транспорту не вказано, чи буде заборонено пересуватися на автомобілях із українськими номерами після 30 вересня.

Раніше ми писали, що глава МЗС Польщі Радослав Сікорський закликав скасувати виплати для українців у Європі, щоби вони повернулися на батьківщину і йшли воювати. Він підкреслив, що Польща знижує мобілізаційний потенціал України тим, що виплачує допомогу українським біженцям.

Сікорський нагадав, що, якщо українці перебувають під захистом Європейського Союзу як біженці, вони отримують 200 євро на місяць за кожну дитину, зареєстровану в польській системі.

Нагадаємо, автогаз в Україні продовжить дорожчати та вже у поточному місяці цінники на АЗС можуть досягнути 33 грн/л.

До слова, Україна посідає лідируючу позицію у світовому рейтингу за смертністю населення, причому і народжуваність в нашій країні є найменшою серед інших країн.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *