Україна очолила світовий рейтинг за смертністю: похмурі цифри

Україна посідає лідируючу позицію у світовому рейтингу за смертністю населення. При цьому і народжуваність в нашій країні є найменшою серед інших країн, йдеться у звіті Центрального розвідувального управління США.

Рівень смертності в Україні – найвищий у світі

У звіті зазначається, що рівень смертності в нашій країні становить 18,6 на тисячу осіб, що є найвищим показником у всьому світі. Друге місце займає Литва, де рівень смертності становить 15,02 особи на тисячу, а трете – Сербія (14,9). Росія перебуває на дев’ятій сходинці рейтингу із показником 14 на тисячу осіб.

На останньому місці у світовому рейтингу знаходяться арабські країни – Катар, Об’єднані Арабські Емірати, Кувейт та Бахрейн.

У Центральному розвідувальному управлінні зазначають, що водночас Україна має і найнижчий по всьому світі показник народжуваності. Наша країна посідає 228 місце – в Україні народжується шість дітей на тисячу осіб.

Найвищий рівень з народжуваності мають африканські країни – перше місце посідає Нігер, де народжується 46,6 людини на тисячу громадян.

Згідно із статистичними даними, народжуваність в нашій країні знизилася після повномасштабного вторгнення.

Нагадаємо, автогаз в Україні продовжить дорожчати та вже у поточному місяці цінники на АЗС можуть досягнути 33 грн/л.

До слова, у місті Ноябрськ в Тюменській області двоє школярів віком 13 і 14 років вщент спалили гелікоптер Мі-8, який знаходився у місцевому аеропорті.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *