Ракети для України: США виділяють $1,2 млрд на виробництво ABRAAM

Пентагон уклав контракт на виробництво ракет AMRAAM – сума складає $1,2 млрд. Ці ракети отримає і наша країна, йдеться у повідомленні на сайті Пентагону.

Коли будуть завершені роботи?

У повідомленні йдеться, що компанія Raytheon отримала $1,2 млрд, які надійшли згідно із укладеним договором на вдосконалену ракету AMRAAM класу “повітря-повітря” середньої дальності. У контракті зазначено виробництво 38 ракет, початкових і польових запчастин, різного обладнання та заходів задля підтримки виробництва.

В Пентагоні зазначили, що виконання робіт проводитиметься в Тусоні та буде завершено до 31 грудня 2028 року.

Варто додати, що AMRAAM – всепогодна керована ракета класу “повітря-повітря” середньої дальності. Вона здатна знищувати повітряні цілі поза їхньої прямої видимості. Корпорація Raytheon є єдиним виробником цієї зброї.

Ракету AMRAAM було розроблено Hughes Aircraft у 1980-х рр і у 1991 році прийнято на озброєння ВПС США. Також вона використовується ВПС Великобританії, Німеччини та інших країн-членів НАТО та є основним озброєнням винищувачів F-16. Також AMRAAM використовують американськими ЗРК NASAMS.

Нагадаємо, взимку на міста України можуть очікувати серйозні проблеми із енергопостачанням. Найскладніша ситуація прогнозується у Києві, Одесі та Харкові – там світла може не бути до 16 годин.

До слова, у місті Ноябрськ в Тюменській області двоє школярів віком 13 і 14 років вщент спалили гелікоптер Мі-8, який знаходився у місцевому аеропорті.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *