Велика Британія розширила санкції проти РФ: чого торкнулись обмеження

Британський уряд розширив список санкцій щодо країни-агресорки та додав до нього десять нових суден. Про це йдеться у повідомленні прес-служби уряду країни.

Судна перевозять російську нафту у треті країни

Під санкції потрапили нафтові танкери NS CORONA, SCF Vankor, Olimpiysky Prospect, SCF Baltica, NS ASIA, Leonid Loza, Vladimir Tikhonov, Nikolya Zuyev, NS CLIPPER. Також санкції поширилися на танкер під прапором Панами Zaliv Aniva. У Британії стверджують, що всі ці судна транспортують російську нафту та нафтопродукти в треті країни.

Варто додати, що після початку повномасштабної війни щодо Росії було запроваджено 14 санкційних пакетів від ЄС. У червні затвердили новий пакет санкцій, у якому фігурують російські пропагандисти, співробітники ФСБ, російські культурні діячі та мати голови Чечні Рамзана Кадирова.

У тому ж місяці Велика Британія вперше запровадила санкції стосовно російських судів, які, як вважає уряд країни, використовуються для торгівлі російською нафтою всупереч західним обмеженням.

Нагадаємо, взимку на міста України можуть очікувати серйозні проблеми із енергопостачанням. Найскладніша ситуація прогнозується у Києві, Одесі та Харкові – там світла може не бути до 16 годин.

До слова, у місті Ноябрськ в Тюменській області двоє школярів віком 13 і 14 років вщент спалили гелікоптер Мі-8, який знаходився у місцевому аеропорті.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *