Аж до позбавлення посвідчення: водіїв почали карати за автомобільні фари

Деякі автовласники переконані, що можуть оснащувати свої транспортні засоби на власний розсуд без будь-яких наслідків. Однак ця самодіяльність може призвести до штрафу або навіть позбавлення водійського посвідчення, пише “Твоя машина”.

За яке порушення можуть покарати?

Часто водії змінюють фари, які власники авто намагаються зробити яскравішими та ефективнішими задля більш комфортної нічної їзди. Однак за це доведеться викласти гроші на оплату штрафу та можна залишитися без прав.

Зокрема, використання у фарах ксенонових ламп, якщо це не передбачено конструкцією автомобіля, заборонено законом. Ба більше, автовласники, які купили машину з пробігом, можуть навіть не знати про його встановлення, однак це не звільняє їх від відповідальності.

Річ у тім, що ксенон сильно сліпить як пішоходів, так і водіїв зустрічного транспорту, що може призвести до аварій на дорогах. Ч.1 ст.121 КУпАП передбачає штраф для автомобілістів, які експлуатують транспортні засоби з ксеноновими фарами на 340 грн. У випадку повторного вчинення правопорушення протягом року, водія можуть позбавити права на керування авто на півроку.

Нагадаємо, взимку на міста України можуть очікувати серйозні проблеми із енергопостачанням. Найскладніша ситуація прогнозується у Києві, Одесі та Харкові – там світла може не бути до 16 годин.

До слова, у місті Ноябрськ в Тюменській області двоє школярів віком 13 і 14 років вщент спалили гелікоптер Мі-8, який знаходився у місцевому аеропорті.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *