В “Дії” з’явилися нові важливі послуги: Федоров розповів, що тепер доступно українцям

В “Дії” тепер доступні нові документи – свідоцтва про шлюб, розірвання шлюбу та зміну імені. Про це повідомив міністр цифрової трансформації Михайло Федоров.

Всі подробиці про нові послуги

Міністр розповів, що українцям вже доступний Шлюб онлайн, а тепер є можливість отримати і свідоцтво про шлюб. Окрім того, застосунок підтягне і актові записи щодо розірвання шлюбу та зміну імені. Федоров додав, що в батьків, які усиновили дитину чи змінили прізвище, підтягнуться свідоцтва про народження дитини.

Українцям більше не треба шукати паперові свідоцтва, оскільки вони тепер завжди доступні онлайн. Всі дані, якщо в Держреєстрі актів цивільного стану громадян є інформація щодо податкового номеру, підтягнуться автоматично.

Михайло Федоров зауважив, що українці зтикаються з багатьма випадками, коли є необхідність показати свідоцтво – наприклад, працевлаштування, оформлення пільг, купівля квитків чи оформлення дитини до школи. Тепер воно завжди буде в смартфоні.

Нагадаємо, взимку на міста України можуть очікувати серйозні проблеми із енергопостачанням. Найскладніша ситуація прогнозується у Києві, Одесі та Харкові – там світла може не бути до 16 годин.

До слова, під час дії воєнного стану автомобілі українців можуть вилучати на потреби військових – це визначено законом №10449. Ми написали, хто може це зробити та як власникам авто отримати компенсацію.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *