Україна розробила першу високоточну бомбу: на що вона здатна

Україна розробила власну високоточну планувальну бомбу. Про це повідомляє Forbes, посилаючись на відеоматеріали та заяви військових джерел.

На що здатна українська бомба?

Видання пише, що нова бомба оснащена ракетним прискорювачем і висувними крилами, що забезпечує їй можливість польоту на відстань до 40 миль (близько 65 км). Стверджується, що це відкриває нові тактичні перспективи для української авіації. В одному з нещодавно опублікованих відео було зображено бомбардувальник Су-24 з прототипом нового боєприпасу, встановленого під крилом.

Повідомляється, що в червні бригадний генерал ВПС Сергій Голубцов оголосив про розробку спеціального модуля для модернізації радянських некерованих авіабомб – те саме, що зробила Росія з КАБами. Передбачувана бомба з системою GPS-наведення, оснащена крилами і ракетним прискорювачем, нагадує французьку систему Hammer, яка також має радіус дії близько 40 миль. Видання припускає, що українські інженери скопіювали французькі напрацювання при створенні свого аналога.

Особливо важливим аспектом розробки є потенційна можливість використання української бомби для ураження цілей на території Росії, що заборонено у випадку західних озброєнь. Однак, як підкреслює Forbes, ця ідея залишиться на стадії концепції доти, доки не будуть проведені випробування, а українські заводи не почнуть серійне виробництво нового боєприпасу.

Нагадаємо, головнокомандувач ЗСУ Олександр Сирський розповів подробиці катастрофи першого F-16 в Україні.

До слова, в Україні стартував проєкт із супроводу ветеранів та демобілізованих людей – їм допомагатимуть реінтегруватися після повернення з війни.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *