Допомога на опалення: деякі українці можуть отримати по 21000 грн – список областей

Мешканці прифронтових територій можуть претендувати на отримання грошей на придбання твердого палива. Про це розповідає прес-служба Мінреінтеграції.

В яких областях можна отримати гроші?

Нещодавно Кабмін ухвалив Порядок надання одноразової фінансової допомоги українцям протягом опалювального сезону 2024/25 року, яка піде на придбання твердого пічного палива. Згідно із ним, фіндопомогу на опалення в першу чергу отримають громадяни, які мешкають у межах 10 кілометрів від лінії держкордону з Росією або лінії зіткнення.

Зокрема, це стосується українців, що проживають у громадах Чернігівської, Сумської, Херсонської, Харківської, Донецької, Луганської, Дніпропетровської, Запорізької та Миколаївської областей. Вони отримають фіндопомогу в розмірі 21000 грн на одне домогосподарство протягом всього цьогорічного опалювального сезону.

Із алгоритмом отримання фіндопомоги на придбання твердого пічного палива можна ознайомитися в інфографіці:

Отримання допомоги на придбання палива / Інфографіка: Мінреінтеграції
Отримання допомоги на придбання палива / Інфографіка: Мінреінтеграції
Отримання допомоги на придбання палива / Інфографіка: Мінреінтеграції

Нагадаємо, в Україні з’явиться Міністерство повернення українців – народні депутати зі “слуги народу” вже обговорювали його можливих очільників.

До слова, в Україні стартував проєкт із супроводу ветеранів та демобілізованих людей – їм допомагатимуть реінтегруватися після повернення з війни.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *