Міносвіти дало рекомендації щодо навчального року-2024: як вчитимуться діти та чи будуть канікули

Відсьогодні в Україні розпочався навчальний рік 2024/2025, і про його організацію в умовах воєнного стану пише видання “Судово-юридична газета” із посиланням на Міністерство освіти і науки.

Навчання розпочалося 2 вересня і завершиться 30 червня 2025 року

Міносвіти рекомендує перший урок присвятити пам’яті українських захисників, які віддали свої життя в боротьбі за незалежність та територіальну цілісність нашої країни. Укриття мають забезпечити безпеку учнів – якщо захисні споруди відсутні, тимчасові укриття можна облаштувати у підвальних приміщеннях або на перших поверхах закладів, але там, де рівень ризику є помірним.

В міністерстві передбачили навчання як в очній, так і в дистанційній та змішаній формах. Окрім того, передбачено сімейне навчання, екстернат та педагогічний патронаж.

Міносвіти має на меті відновити доступ до очної освіти усюди, де це можливо, а також покращити дистанційне навчання. Окрім того, у навчальних закладах також мають бути створені умови для тих учнів, які перебувають за кордоном, а також учнів-переселенців.

Щодо канікул, то міністерство доручило школам самостійно визначати їхню тривалість взимку, враховуючи як безпекові, так і погодні умови.

Нагадаємо, Володимир Зеленський підписав указ щодо надання безкоштовного помешкання громадянам зі званням Героя України, а також рідним загиблих Героїв.

До слова, у суботу, 31 серпня, в Угорщині відкрили першу українську школу, яка розташована в Будапешті.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *