ВПО та їхнім дітям приготуватися: Міносвіти готує масштабне нововведення

У 2024 році учні-внутрішні переселенці зможуть навчатися онлайн, проте з вересня наступного року вони муситимуть йти до місцевих шкіл. Про це заявив міністр освіти Оксен Лісовий в рамках конференції “Серпнева 2024”.

До чого готуватися дітям переселенців?

За словами Лісового, школярі-ВПО у цьому навчальному році ще можуть продовжувати навчання у онлайн форматі. Він наголосив, що діти у цьому формати несуть втрати, враховуючи, що є можливість навчатися в місцевих школах. Міністр зазначив, що навчання онлайн буде дорого коштувати як особистості дитини, так і її родині та всій країні.

Очільник Міносвіти закликав всіх батьків розглянути будь-які можливості очного навчання їхніх дітей. Він також підкреслив, що з 1 вересня наступного року міністерство “достатньо жорстко” буде вимагати виходу всіх дітей-ВПО на очне навчання за місцем їхнього перебування.

Варто додати, що за інформацією Міністерства освіти, наразі близько 600 тис. українських дітей навчаються в форматі онлайн. З них 400 тис. перебувають за кордоном і навчаються в українських школах дистанційно.

Нагадаємо, українські діти в Польщі у новому навчальному році обов’язково мають ходити до дитсадочків чи шкіл, інакше їхні батьки отримають штраф.

До слова, західні країни затримують виділення Україні грошей з прибутку від заморожених російських активів.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *