Сховатися не вийде: Кабмін ухвалив рішення по чоловіках, які ніколи не були в ТЦК

У реєстрі військовозобов’язаних автоматично з’являться дані про тих, хто ніколи не відвідував військкомат, але отримав паспорт. Відповідні зміни було ухвалено Кабінетом міністрів у постанові №932.

Дані в “Оберезі” звірять із демографічним реєстром

Згідно із положеннями постанови, дані щодо військовозобов’язаних в реєстрі “Оберіг” звірятимуть із демографічним реєстром. Окрім того, дані щодо всіх чоловіків 18-60 років будуть актуалізовані через реєстри Державної міграційної служби, Мін’юсту та Адміністрації Державної прикордонної служби.

Державна міграційна служба має протягом 10 робочих днів забезпечити формування переліку чоловіків, відомості про яких підлягають внесенню до “Оберіга”, і передати його Держприкордонслужбі. Прикордонники передадуть їх Міноборони, і відомство має протягом ще 10 днів внести дані до реєстру.

Варто нагадати, що всі чоловіки віком від 17 до 25 років будуть автоматично ставитися на військовий облік призовників без медогляду.

Нагадаємо, Міноборони підтримало проєкт закону №11391 щодо надання відстрочки від мобілізації особам, чиї неповнорідні брат чи сестра загинули або зникли без вісти на війні.

До слова, військовозобов’язані у Волинській області вже отримують повістки до ТЦК поштою.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *