Половина об’єму для зими: стало відомо, якої шкоди РФ завдала енергосистемі України

Внаслідок російських атак Україна втратила половину від своїх енергетичничних потужностей, які їй необхідні для холодної пори року. Про це йдеться у статті Financial Times із посиланням на заяву єврокомісара з питань енергетики Кадрі Сімсон.

Європейський Союз закликає допомогти Україні з ремонтом енергосистеми

У статті йдеться, що Україна втратила дев’ять гігават виробничих енергопотужностей, що становить половину від необхідного для зими обсягу.

За словами Кадрі Сімсон, щоб уникнути гуманітарної катастрофи в Україні, західні держави мають допомогти Києву з ремонтом пошкоджених об’єктів. Окрім того, необхідно передати нашій державі невеликі децентралізовані генератори, розгорнути фотоелектричні системи на дахах лікарень та шкіл, а також поступово збільшувати експорт електроенергії в Україну.

Тим часом до України вже повернулися графіки відключень електроенергії. Відсьогодні, 19 серпня, через підвищення температури повітря українці ввечері будуть без світла протягом години. Також варто додати, що задля уникнення нових відключень українцям необхідно економно користуватися електроенергією.

Нагадаємо, право на пенсію у зв’язку зі смертю військовослужбовця мають непрацездатні родичі (насамперед чоловік/дружина) за умови досягнення пенсійного віку або наявності групи інвалідності.

До слова, наступного року вимоги до стажу для виходу українців на заслужений відпочинок зміняться. 

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *