За броньовик дадуть 30 тис., а за БПЛА – 100 тис.: військовим доплачуватимуть за знищення ворожої техніки

Народні депутати зареєстрували проєкт закону “Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо мотивації військової служби”. Він передбачає додаткові виплати за знищення військової техніки окупантів.

Скільки заплатять за різні типи техніки?

Законопроєкт пропонує розподіляти кошти між тими, хто брав участь як у захопленні чи знищення військової техніки РФ, так і у її виявленні:

  • 370 тис. грн пропонується виплачувати за знищений танк, САУ або РСЗВ. Така ж сума встановлена за радіолокаційні системи засобів ППО та ЗРК;
  • 150 тис. грн – РЕБ та засоби контрбатарейної боротьби;
  • 100 тис. грн – балістичні ракети та безпілотники ударного/розвідувального типу. Така ж сума виплачуватиметься за артилерійську систему, командно-штабну машину, БТР, БМП та БМД, БТР, БМП;
  • 30 тис. грн – інші вантажні чи бронеавтомобілі.

Варто додати, що наразі розмір грошових виплат командира бригади Сухопутних військ складає 50 173 грн. (без додаткової винагороди). Стрілець отримує 20 586 грн (без додаткової винагороди).

Нагадаємо, Міноборони підтримало проєкт закону №11391 щодо надання відстрочки від мобілізації особам, чиї неповнорідні брат чи сестра загинули або зникли без вісти на війні.

До слова, військовозобов’язані у Волинській області вже отримують повістки до ТЦК поштою.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *