Чи загрожує Україні вторгнення з боку Білорусі: в ЗСУ зробили важливу заяву

На кордонах із Росією та Білоруссю вибудувано єдину систему оборони, тож українські захисники готові до будь-якого розвитку подій. Про це заявив офіційний представник оперативно-тактичного угруповання військ “Сіверськ” Вадим Мисник.

Яка наразі оперативна обстановка на кордоні з Білоруссю?

Мисник в етері телемарафону “Єдині новини” наголосив, що оперативна обстановка у Чернігівській області на ділянці кордону з Білоруссю суттєвих змін не зазнала. Віг підкреслив, що не спостерігаються ознаки накопичення особового складу чи військової техніки, а також не відбуваються обстріли чи активності диверсійно-розвідувальних груп.

Представник оперативно-тактичного угруповання військ додав, що українські військові врахували досвід 2022 року, коли російські загарбники вдерлися до нашої країни в тому числі з боку Білорусі. Вадим Мисник також заявив, що ЗСУ максимально знищуватимуть ворога у разі його наступальних дій та не дозволять йому проникнути на територію України.

Нагадаємо, Міноборони підтримало проєкт закону №11391 щодо надання відстрочки від мобілізації особам, чиї неповнорідні брат чи сестра загинули або зникли без вісти на війні.

До слова, військовозобов’язані у Волинській області вже отримують повістки до ТЦК поштою.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *