Ще одна категорія чоловіків отримає відстрочку від мобілізації

Міноборони підтримало проєкт закону №11391 щодо надання відстрочки від мобілізації особам, чиї неповнорідні брат чи сестра загинули або зникли без вісти на війні. Про це пише видання “Судово-юридична газета”.

Що пропонує законопроєкт?

Видання зазначає, що попередня редакція ст. 23 Закону України “Про мобілізаційну підготовку та мобілізацію” давала можливість уникнути призову на службу під час мобілізації військовозобов’язаних, в яких загинули чи зникли без вісти близькі родичі (батько/мати, чоловік/дружина, син/дочка, дід/бабуся чи рідний (повнорідний чи неповнорідний) брат чи сестра. Згодом пункт “(неповнорідний) брат/сестра” зі статті було виключено.

У квітні на сайті президента України було зареєстровано петицію, в якій родини загиблих військових щодо правки нардепів, якою ті прибрали заборону на призов до війська другого сина у матері, якщо один у родині вже загинув, проте він не є повнорідним братом іншого.

В законопроєкті пропонується змінити ст. 23 та передбачити відстрочку від мобілізації для військовозобов’язаних чиї рідний (повнорідний, неповнорідний) брат чи сестра загинули або зникли без вісти під час участі у бойових діях.

Нагадаємо, основною проблемою бронювання працівників підприємств є те, що роботодавці приймали військовозобов’язаних на роботу без військово-облікових документів.

До слова, військовозобов’язані у Волинській області вже отримують повістки до ТЦК поштою.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *