Зниження мобілізаційного віку: нардеп розповів, до чого готуватись

Більшість українців призовного віку вже оновили свої дані. Водночас зниження мобілізаційного віку в Україні наразі не планується, повідомив в етері Українського Радіо народний депутат Федір Веніславський.

Знижувати вік призовників до 18 років не планується

За словами голова парламентського підкомітету з державної безпеки, оборони та оборонних інновацій, в Україні не планується зниження мобілізаційного віку до 18 років, як це відбувається у РФ. Він також додав, що призов на службу в ЗСУ пенсіонерів силових структур відбувається на загальних засадах за умови їхньої придатності до несення служби.

Веніславський зазначив, що закон про мобілізацію “успішно виконав свою місію”. Він додав, що наразі триває робота над змінами, які дадуть обмежено придатним українцям до 25 років можливість уникнути мобілізації, а ті, хто вже у війську, зможуть звільнитися зі служби.

Нардеп наголосив, що мобілізація проходить у відповідності до потреб Генерального штабу, але додав, що залишаються проблеми із ухиленням від мобілізації. Веніславський зауважив, що задля їхнього вирішення впроваджуються механізми економічного бронювання, проте, за його словами, це потребує тривалих парламентських обговорень.

Нагадаємо, основною проблемою бронювання працівників підприємств є те, що роботодавці приймали військовозобов’язаних на роботу без військово-облікових документів.

До слова, військовозобов’язані у Волинській області вже отримують повістки до ТЦК поштою.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *