Отримав хабар у $500 тис. СБУ затримала “на гарячому” заступника міністра енергетики

СБУ та НАБУ затримали заступника міністра енергетики України за організацію масштабної корупційної схеми. Зокрема, він вимагав та отримав у Києві хабар в розмірі $500 тис.

Вимагав гроші за передачу у користування гірничо-видобувного обладнання

Посадовець Міненерго, користуючись своїм службовим становищем, вимагав у керівників держпідприємств Львівсько-Волинського вугільного басейну гроші. За це він обіцяв їм передати у користування гірничо-видобувного обладнання із шахт, що розташовані у прифронтовому районі Донеччини.

До схеми підозрюваний долучив керівника видобувного підприємства з Донеччини (планувалося вивезення обладнання саме з цього комбінату), керівника енергетичної компанії з Миколаївщини та приватного енерготрейдера. Отримання грошей відбувалося через спільників, проте СБУ документувала кожен з “траншів”.

В результаті операції заступника міністра та його спільників було затримано “на гарячому” після отримання грошей. Нараз вирішується питання щодо обрання затриманим запобіжного заходу. Їм загрожує покарання у вигляді позбавлення волі на строк до 12 волі із конфіскацією майна.

Нагадаємо, Служба безпеки України затримала трьох чоловіків у Харківській та Рівненській областях, які виявилися диверсантами ФСБ Росії.

До слова, російські військові після демобілізація стають нікому не потрібними. Ми писали про один з показових випадків у тимчасово окупованому Донецьку.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *