Неприбуття по повістці до ТЦК: у яких випадках покарання не буде

Згідно із чинним законодавством, військовозобов’язані мають прийти до військкомату після отримання повістки. Однак існують поважні причини неявки, пише “Главред” із посиланням на слова офіцера Київського міського ТЦК Лариси Козак.

У яких випадках громадянина не покарають за неявку?

За словами військової, поважні причини неприбуття до ТЦК за повісткою зазначені в Законі України “Про мобілізаційну підготовку та мобілізацію”, а також урядовій постанові №560.

Козак розповіла, що у разі наявності поважних причин, які унеможливлюють прибуття до ТЦК, особа має у триденний термін подати відповідні підтверджуючі документи з подальшим прибуттям у семиденний термін. До таких причин відносяться хвороба, смерть близького родича, обставини непереборної сили тощо.

Представниця ТЦК наголосила, що у випадку надання відповідних доказів, які пояснюють неможливість з’явитися за повісткою у певний термін, особу не буде притягнуто до відповідальності. За наявності обставин непереборної сили, наприклад, хвороби, яка не обмежується сьомим днем, необхідно повторно повідомити до ТЦК причини неявки.

Нагадаємо, основною проблемою бронювання працівників підприємств є те, що роботодавці приймали військовозобов’язаних на роботу без військово-облікових документів.

До слова, суди в Україні скасували 88% штрафів, накладених ТЦК за порушення правил військового обліку (зі ст. 210 КУпАП).

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *