Діяла у шести областях України: СБУ накрила масштабну агентурну мережу ФСБ

Служба безпеки України накрила масштабну агентурну мережу ФСБ, діяльність якої розповсюджувалася на шість областей. Зловмисники готували дронові та ракетно-бомбові удари по території нашої країни.

Затримано дев’ять російських агентів у різних містах України

СБУ затримала зрадників у Сумах, Дніпрі та Запоріжжі, а також Кіровоградській, Одеській та Донецькій областях. Задля конспірації злочинці “працювали” окремо, але їх об’єднував один кадровий співробітник російської спецслужби.

За вказівкою росіянина зрадники встановлювали координати для вогневого ураження об’єктів критичної інфраструктури та Сил оборони. У групі перебувало дві чиновниці – одна з Дніпровської міської ради, а інша є керівницею відділу в Южненській міськраді в Одеській області.

Окрім того, серед зрадників були студент та двоє менеджерів, які спостерігали за рухом ешелонів ЗСУ у напрямку східного фронту. Також до групи входив колишній співробітник розформованої міліції, який повідомляв окупантів про наслідки російської атаки по одній з українських гідроелектростанцій.

В рамках обшуків у фігурантів вилучено мобільні телефони із доказами ведення розвідувальної роботи на користь країни-агресорки. Наразі всі затримані зрадники перебувають під вартою, їм загрожує довічне ув’язнення з конфіскацією майна.

Нагадаємо, Служба безпеки України затримала трьох чоловіків у Харківській та Рівненській областях, які виявилися диверсантами ФСБ Росії.

До слова, російські військові після демобілізація стають нікому не потрібними. Ми писали про один з показових випадків у тимчасово окупованому Донецьку.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *