Перша партія довгоочікуваних F-16 вже прибула до України – ЗМІ

Україна нарешті отримала першу партію винищувачів F-16. Про це повідомляє агентство Bloomberg із посиланням на джерела.

Дедлайн дотримано, але кількість літаків невелика

За даними джерел агентства, Україна отримала невелику кількість довгоочікуваних винищувачів. Зазначається, що західні союзники обіцяли нашій країні поставити перші F-16 до кінця минулого місяця і цей дедлайн було дотримано.

Водночас співрозмовники агентства не повідомили, чи зможуть українські пілоти, які пройшли навчання та вміють керувати винищувачами, використовувати їх одразу, чи це потребуватиме певного часу.

Варто додати, що цього літа наша країна очікує на поставку шістьох винищувачів F-16 від західних партнерів та загалом до 20 літаків до кінця поточного року.

Згодом видання The Telegraph повідомило, що перші бойові вильоти винищувачів вже було здійснено – за даними видання, їх поки що використовували лише для протиповітряної оборони. До теперішнього часу офіційного підтвердження цієї інформації від Києва не надходило, однак видання зазначає, що представник ВВС України цього не заперечив.

Нагадаємо, основною проблемою бронювання працівників підприємств є те, що роботодавці приймали військовозобов’язаних на роботу без військово-облікових документів.

До слова, Україна отримає кілька пакетів військової допомоги від союзників.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *